Durastripe

 

Osnovna predstavitev

Stoječa delovna mesta – preprečevanje zdravstvenega tveganja

Smernice sveta Evropske skupnosti, izdane dne 30. novembra 1989 (31959L0654), o minimalnih predpisih glede varnosti in zdravja pri delu predpisujejo določene zahteve glede varnosti in zdravstvenega varstva na delovnem mestu.

Te smernice zahtevajo:

Zasilni izhodi in poti evakuacije morajo biti ustrezno označene. Označbe morajo biti na točno določenih mestih in biti ustrezno obstojne (4.5.).

Zasilni izhodi in poti evakuacije, pri katerih je potrebna osvetlitev, morajo v primeru izpada osvetlitve omogočati možnost varnostne osvetlitve (4.7.).

Transportne poti za vozila morajo biti ob vratih, peš poteh, prehodih in vznožjih stopnic speljane na ustrezi varnostni razdalji. (12.3.).

Kjer je uporaba in ureditev prostora namenjena zaposlenim, morajo biti ustrezno označene prepovedi in omejitve za transportne poti. (12.4.).

Če se na delovnem območju nahajajo nevarna mesta, kjer je možen zdrs zaposlenih ali nevarnost padanja predmetov, morajo biti le-ta ustrezno označena in zaščitena.

Za zaščito zaposlenih, ki so pooblaščeni za dostop do nevarnih območij, morajo biti upoštevani ustrezni ukrepi. Nevarna mesta morajo biti vidno označena. (12.5.).

Aplikacija izdelkov DuraStripe

Apliciranje DuraStripe je otročje lahko, ne glede na to, ali se polaga z DuraStripe aplikatorjem ali ročno. Posebej pomembno je, da je površina, na katero bo nameščen trak, temeljito očiščena, torej da na njej ni sledi prahu, smeti ali ostankov olja. Priporočljivo je, da se s tal pred aplikacijo z gosto milnico odstranijo vsa morebitna mastna sredstva, nato tla speremo z vodo in jih osušimo s krpo. Pred nanosom DuraStripe morajo biti tla suha. Najboljši rezultat dosežemo, če so tla temeljito očiščena in ne premrzla.

Uporaba DuraStripe aplikatorja nam prihrani čas, hkrati pa gre za najenostavnejši način polaganja traku. Vodič linije, ki se nahaja na aplikatorju, je v pomoč ter omogoča ravne linije. Zvitek se enostavno vstavi v aplikator, ki ga pomikate vzdolž poti.

DuraStripe ročno polaganje

Odstranite folijo na zadnji strani traku ter kos za kosom pritiskate na tla, tako da lepilo prime.


Odstranitev DuraStripe

V kolikor po odstranitvi DuraStripe na tleh ostanejo sledi lepila, jih lahko odstranite z raztopino. NMP (N-Metilpirolidon) se obnese pri večini površin. Prosimo, pred uporabo preizkusite raztopino na majhnem delu površine.


Garancija

Na DuraStripe izdelke prejmete dveletno garancijo, veljavno od dneva nakupa. Garancije se ne uveljavlja pri mehanskih poškodbah (na primer potegi palet, koles preko traku). Garancija se omejuje na zamenjavo z DuraStripe.

Tehnične tabele


Pošljite povpraševanje.


Buy now